Lise Nørgaard Legatet

Tilbage

Korsbæk på Bakken indstiftede i 2017 i samarbejde med Lise Nørgaard et legat, der hvert år bliver uddelt i forbindelse med Lise Nørgaards fødselsdag til en person, der i særlig grad har bidraget til at værne om naturen eller fremme kulturen.

De egnede legatmodtagere bliver fra 2018 udvalgt af Lise Nørgaard i samarbejde med Camilla Hjælmhof (Lise Nørgaards barnebarn), Vincent Hendricks (dr.phil., ph.d. og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet), Kathrine Lilleør (cand.theol., ph.d., sognepræst ved Sankt Pauls Kirke i København, forfatter og debattør) samt Torben Træsko (direktør for Korsbæk på Bakken og Cirkusrevyen).

Læs mere om de tidligere legatmodtagere nedenfor.

Lise Nørgaard Legatet 2019

I 2019 modtog naturfotograferne Helle og Uri Løvevild Golman Lise Nørgaard Legatet for deres arbejde med naturbevarelsesprojektet Wild, der fotodokumenterer verdens sidste vilde natur på alle syv kontinenter.

"Helle og Uri Løvevild Golman viser i deres arbejde med Projekt Wild deres store, fælles kærlighed til naturen, og projektet viser, hvor vigtigt det er, at vi fortsat beskytter og bevarer verdens vilde natur og vilde dyr. Jeg er glad for, at legatet kan bidrage til deres fortsatte arbejde med oprettelsen af parrets fond og udgivelsen af Wild-bogen," udtalte Lise Nørgaard om legatmodtagerne. 

Læs mere


Lise Nørgaard Legatet 2018

Lise Lotte Christensen, der de sidste 20 år været adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub og desuden er chefinstruktør i den velgørende forening STH - Servicehunde til Handicappede, modtog i 2018 Lise Nørgaard Legatet. Lise Nørgaard udtalte blandt andet:

"Jeg har selv været så heldig at se, hvordan du kan tæmme selv de vildeste hunde. Jeg glemmer aldrig, hvordan du på en halv time kunne forvandle to glammende og stærkt ufredelige gravhunde, der bed både mennesker og andre hunde, fra frådende vilddyr til menneskets bedste ven."

Læs mere
Lise Nørgaard Legatet 2017

Den første modtager af legatet på kr. 20.000,- var Sebastian Klein, som Lise Nørgaard selv havde valgt. 

Om motivationen udtalte Lise Nørgaard:

"Sebastian Kleins virke har været centreret om at give både børn og voksne en forståelse for naturen og dens mangfoldighed. Et arbejde, som efter min mening, har særlig betydning i dag. Sebastian har en enestående evne til at forbinde oplysning med underholdning, og jeg har været dybt betaget af at følge ham og blive klogere på mange ting."

Læs mere 
 
 

Musik på Postgaarden

 

Oplev underholdning
i særklasse

Middag og musik kr. 498