Presse & Aktuelt

Tilbage

Se og download pressemeddelelser og billeder på siden her. Ønsker du andet materiale eller et interview, send en mail til presse@korsbaek-bakken.dk


Pressekontakt:
Morten Kaiser
presse@korsbaek-bakken.dk
Tlf. 9215 3222

Nedenstående tekst, tegninger og billeder kan downloades til redaktionelt eller privat brug. Kommerciel anvendelse af materialet må kun finde sted med skriftlig tilladelse fra Korsbæk på Bakken.


Fotokredittering: Henrik Petit og Camilla Hey.

Byfest 2018: Anna Clara Leschly.

Pressemateriale til download - klik på billede/ikon for at downloade i høj opløsning

Velkommen til Korsbæk på Bakken - en uforglemmelig oplevelse.

Læs mere om Korsbæk på Bakken i vores folder her.

Hent folderen

]

Generelt om Korsbæk på Bakken

Den helt særlige stemning

I Korsbæk på Bakken kan besøgende opleve den særlige stemning fra hele Danmarks Matador. Her kan man komme på en nostalgisk tidsrejse, tilbage til 1930'erne, tilbage til Lise Nørgaards klassiker. Kom til middagsselskab hos Varnæs, til aftensmad, i Katrines Gaard eller få andre fuldendte oplevelser af mad, skuespil og Matador.

Oplevelser i Korsbæk på Bakken
Som gæst kan man spise god, dansk mad tilberedt fra bunden i autentiske omgivelser og samtidig møde nogle af Korsbæks kendte ansigter. De udødelige roller udfyldes af 13 professionelle skuespillere, der udover at spille små indstuderede scener på spisestederne, også improviserer med gæsterne og med hinanden. Mød eksempelvis Grisehandler Larsen med sin Kvik på Jernbane Restauranten eller Misse og Fru Fernando Møhge i Postgaarden.

Udover at være gæst på restauranterne, kan besøgende bestille plads på en rundvisning eller handle i de tidstypiske specialforretninger, som alle byder på delikatesser og udvalgte varer, der leder tankerne hen på Matador og på et kendt stykke Danmarkshistorie.

Åbnede med et brag
Korsbæk på Bakken slog dørene op for offentligheden i dag d. 30. april 2015. Hele projektet er blevet til i et samarbejde mellem rettighedshaver DR, forfatter Lise Nørgaard samt initiativtager og ejer Torben "Træsko" Pedersen, der desuden er indehaver af Cirkusrevyen samt flere restauranter og forlystelser på Bakken. Korsbæk åbnede med et brag af en fest og har været medvirkende til, at hele Dyrehavsbakken har haft en fremgang på over 20% i 2015


Korsbæk på Bakken følger Bakkens åbningstider. Læs mere om maden, skuespillet, spisestederne på www.korsbaek-bakken.dk. Her kan man også få information om de arrangementer, der er i Korsbæk på Bakken i 2016, fx Violet Vinters danseskole, Korsbæk Mesterskaberne samt den store byfest.

Fotokreditering: Henrik Petit

Jul i Korsbæk på Bakken

Korsbæk på Bakken holder åbent efterår og jul 2018.

Juleåbent i weekender fra fredag den 23. november.

Klik på billederne for høj opløsning.


Søndag den 17. juni 2018

Glade danskere strømmede til Korsbæk på Bakken for at fejre Lise Nørgaards 101 års fødselsdag.

Lise Nørgaard var glad og overvældet over de mange gæster søndag eftermiddag i Korsbæk på Bakken. Her blev hele Danmarks Lise Nørgaard fejret med bl.a. biksemad, håndmadder, lagkage og fødselsdagssang.

Søndag den 18. juni 2017

Lise Nørgaard legat

I anledning af Lise Nørgaards 100 års fødselsdag, havde Korsbæk på Bakken i samarbejde med Lise Nørgaard indstiftet et legat, som fremover vil blive uddelt i forbindelse med Lise Nørgaards fødselsdag.


Legatmodtageren på kr. 20.000,- i år var Sebastian Klein, som Lise Nørgaard selv havde valgt. Lise Nørgaard legatet uddeles til en person, der i særlig grad har bidraget til at værne om naturen eller fremme kulturen.

Om motivationen udtalte Lise Nørgaard "Sebastian Kleins virke har været centreret om at give både børn og voksne en forståelse for naturen og dens mangfoldighed. Et arbejde, som efter min mening, har særlig betydning i dag. Sebastian har en enestående evne til at forbinde oplysning med underholdning, og jeg har været dybt betaget af at følge ham og blive klogere på mange ting. "


Se mere her

Søndag den 18. juni 2017

Hele Danmark fejrede Lise Nørgaard
i Korsbæk på Bakken

Glade danskere strømmede til Korsbæk for at fejre Lise Nørgaards 100 års fødselsdag i dag i Korsbæk på Bakken.
 
Det var en overvældet Lise Nørgaard, der med følge ankom til Korsbæk med Vedbæk Garden forrest.
Hundredvis af danskere havde valgt at lægge vejen forbi for at fejre hele Danmarks Lise Nørgaard.
 
Der var biksemad, håndmadder, lagkage og fødselsdagssang i Korsbæk på Bakken.

Se alle billederne fra den 18. juni 2017 herLise Nørgaard blev fejret i Korsbæk på Bakken

99 års fødselsdag og byfest

"Tænk, at jeg skulle blive ur-gammel, før der kom så mange til min fødselsdag"! Lise Nørgaard var glad, da hun blev hyldet på scenen i Algade i Korsbæk på Bakken i dag til årets store byfest. Her var flere end 350 mennesker mødt op for at fejre 99-års-fødselaren med fødselsdagssang, kringle og gaver.

Hele byen holdt gilde, og der var underholdning, gøgl og sjov i gaden. Mange smagte på Korsbæks berømte biksemad og ikke mindst den hjemmebagte 99-års kringle, som Lise Nørgaard i egen person skar for på scenen. Flere af Korsbæks kendte beboere var mødt op for at fejre deres 'Moder' og stemte ivrigt i under hurra-råbene for Lise Nørgaard.

Hele dagen bød på løjer, så som Peter Audes loppecirkus, markedsboder, musik, tombolaer, lykkehjul og meget mere.

Foto-kredit: PR/Korsbæk på Bakken 
  

Rose opkaldt efter Lise Nørgaard - rosendåb i Korsbæk

Korsbæk på Bakken dannede lørdag d. 7. maj rammen om en højtideligt ceremoni, da Lise Nørgaard døbte en helt ny rosensort. Dåben fandt sted udendørs i Algade i Korsbæk på Bakken, og var åben for alle. Som traditionen foreskrev, døbte Lise rosen i champagne - der i dagens anledning matchede den smukke pink rose.

 "Jeg har i mit lange liv været så heldig at få mange priser og hæder, men det er første gang, jeg har fået opkaldt en rose efter mig. Det er jeg rigtig stolt af, jeg som elsker roser", sagde en veloplagt Lise Nørsgaard, der efter ceremonien i det bragende solskinsvejr fortsatte til Jenbane Restaurantens rosenhave til en reception for familie og venner.

Den ny rose er en flot haverose, som blomstrer i hele sæsonen. Det er rosenforædleren, Rosa Eskelund, som har fremelsket den fine, remonterende rose, der har været hele 10 år undervejs - også hun var glad for, at Lise Nørgaard ville tage i mod invitationen om at døbe rosen, og at det kunne foregå i Matadors hjemby, Korsbæk på Bakken. Som tak for lån af Algade, overrakte Rosa Eskelund en rose i potte til Torben "Træsko" Pedersen og fru Sanne, og sammen aftalte de, at der til efteråret skal plantes et helt bed i Korsbæk på Bakken med 'Lise Nørgaard'-rosen.


Foto-kredit: PR/Korsbæk på Bakken

  

 
Ghita Nørby åbnede Korsbæk på Bakken

Det var en festdag i Korsbæk på Bakken. Torsdag d. 17. Marts åbnede Dyrehavsbakken 433. Sæson. Hovedperson var Ghita Nørby, der både åbnede Bakken og efterfølgende blev vist rundt i Korsbæk og var til åbningsaften i Postgaarden i selskab med Lise Nørgaard.

Ingeborg på besøg hjemme på gården

Korsbæks direktør Torben 'Træsko' Pedersen viste Ghita Nørby rundt i Korsbæk på Bakken i de omgivelser, hun kender så godt fra optagelserne af Matador Det blev blandt andet til et sjovt møde mellem Ghita og Korsbæk på Bakkens Ingeborg Skjern samt et nostalgisk gensyn med Grisehandleren og Katrine Larsen, der med åbne arme tog i mod deres hjemvendte 'datter' i Katrines Gaard.

Lise Nørgaard til åbningsfest i Postgaarden
Åbningsaftenen sluttede af i Postgaarden, hvor Ghita i selskab med Lise Nørgaard, et par venner og Bakkens samt Korsbæks direktør var til festaften for fulde huse. Hun og de andre gæster blev underholdt af Musse & Viggo Skjold Hansen, Maude, Misse og alle de andre kendte karakterer, der for første gang alle var samlet i Postgaarden, og som deltog i festlighederne ved bordene. Oberst Hackel bortauktionerede den omstridte Alabast-vase midt i middagen, ligesom Fru Konsulinde Holm pludselig holdt en tale på vegne af Husmoderforeningen.

Foto: Henrik Petit


29. februar 2016 - Kilde: Rejsejournalisterne.dk

Korsbæk på Bakken hædret med pris

Korsbæk på Bakken har modtaget Havfrueprisen 2016, der er Danske Rejsejournalisters hædring af en helt speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark. Prisen blev overrakt i forbindelse med åbningen af Ferie for Alle i MCH Messecenter Herning.


Bragt på Rejsejournalisten.dk:

Torben "Træsko" Pedersen er med åbningen af "Korsbæk på Bakken" blevet frontløber for den måde, man i Danmark kan udvikle attraktioner og koncepter på.  

Sådan lød det i Danske Rejsejournalisters motivering under åbningen af Ferie for Alle i MCH Messecenter Herning, hvor den fornemme pris blev uddelt for 14. gang. Prisen går til en person eller et firma, der i det forgangne år har gjort en helt speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark.


Torben "Træsko" Pedersen fra Bakken fik Årets Havfruepris. Han var desværre ikke til stede til overrækkelsen pga. ferie. I hans sted modtog datteren og Oberst Ditlev Hackel prisen fra Anne-Vibeke Isaksen, formand for Danske Rejsejournalister. Foto: Tony Brøchner, MCH.

-I disse foranderlige tider kommer der konstant nye politiske buzz words til. Et af dem, vi har hørt meget i den seneste tid, er "sammenhængskraft". Altså det, at vi som danskere har nogle fælles værdier og en kultur, der binder os sammen og er med til at definere os som, ja, et folk, siger formand for Danske Rejsejournalister Anne-Vibeke Isaksen.


I de senere år har danske TV-serier som "Forbrydelsen", "Borgen" og "Broen" skabt millioner af "scandi-fans" verden over. Men hvis man for alvor vil forstå Danmark og danskerne, må man se en TV-serie, der blev vist første gang i 1978, siden er blevet genudsendt mange gange og nu findes i de danske hjem i flere end tre millioner DVD-versioner - det vil sige én for hver to indbyggere. Faktisk er den så essentiel for vores selvforståelse, at det danske kongehus har brugt den som "undervisningsmateriale" for både Kronprinsesse Mary, der kom hertil fra Australien, og Prinsesse Marie, der er fransk.


I Lise Nørgaard og Erik Ballings TV-serie "Matador" følger vi i en meget dansk blanding af alvor og humor livet i en provinsby, Korsbæk, fra 1929-1947 set fra både den arbejdende klasses, middelklassens og overklassens synspunkter. Alle personer er uden berøringsangst skildret som mennesker på godt og ondt, og vi har taget dem til os i en grad, som var de vores egne familiemedlemmer: Mads Skjern, Tante Møghe, Maude, Agnes, Grisehandler Larsen, kommunisten Røde, Daniel og Regitze.

- Og nu har vores prismodtager vakt dem alle til live i kulissebyen "Korsbæk på Bakken" - 2.500 m² oplevelsesmiljøer fra "Matador" med butikker, private hjem og restauranter, hvor skuespillere optræder som seriens elskede figurer. Mange var kritiske, da projektet blev præsenteret, for kunne man andet end skuffe, når man rørte ved et klenodie som "Matador". Ja, det kunne man! "Korsbæk på Bakken" er blevet en kæmpesucces, fortsætter Anne-Vibeke Isaksen.

Med 70.000 reservationer allerede før åbningen i foråret 2015, og 20 procent flere gæster - hele 2,7 mio. - besøgte Bakken i 2015 i forhold til året før takket være Korsbæk. Det er netop for dette nytænkende element og for at genoplive alt det, vi elsker ved TV-serien "Matador" - eller som en moderne politiker ville sige det: For at forstærke "sammenhængskraften" i Danmark - at Havfrueprisen 2016 går til Torben "Træsko" Pedersen.

25. januar 2016 - Kilde: Artikel fra BT 26. dec. 2015

Torben Træsko: Mine penge bliver på Bakken

21. august 2015 - Kilde: sgr

En lagkage bør laves fra bunden

Ligesom til kaffeselskaberne i Matador, benytter vi i Korsbæk på Bakken enhver lejlighed til at servere dejlige, hjemmebagte kager for vores gæster. Og skal det være ekstra festligt, bager vi klassiske lagkager.

Friskbagte bunde, florlet fromagecreme, nykogt hindbærsyltetøj, friske jordbær, brombær, ren, rå marcipan og letpisket flødeskum. Korsbæk på Bakkens kyndige konditor ved, hvordan man lægger en lagkage sammen, så den får den helt rigtige klassiske smag og udtryk.

På billederne her pynter vores konditor en festlig lagkage til 10 personer på et fad fra den kongelige porcelænsserien "Blå Vifte". Selskabet var i denne uge til middagsselskab Hos Varnæs og sluttede aftenen af med et dejligt stykke lagkage, som Laura kunne have bagt.

Lagkage er altid at finde på kaffekortet i Postgaarden og kan bestilles særligt til alle selskaber.

Pressemeddelelse - 13. august 2015
Korsbæk på Bakken hædret med æres-Oscar i dag

Hent pressemeddelelse - pdf

"Matadors nye hjemby er en gave for Bakken og kan være med til at fastholde Bakkens position som en af Danmarks største forlystelsesparker", siger direktør Nils-Erik Winther. Bakkens Oscar blev i dag overrakt af sidste års modtager, Lise Nørgaard, til Korsbæk på Bakken.

Foto-kredittering: Henrik Petit

Pressemeddelelse - 30. april 2015
I dag åbnede Korsbæk på Bakken

Hent pressemeddelelse - pdf

Det skete med et brag en fest. Korsbæk på Bakken åbnede i dag d. 30. april, og der var skruet helt op for underholdningen og feststemningen. 700 glade gæster troppede op på den røde løber - mange ankom med damptog fra Københavns Hovedbanegård til Korsbæk Station (Klampenborg Stations navn i dagens anledning) og blev kørt i veteranbiler gennem skoven til Algade i Korsbæk.

Foto-kredittering: Henrik Petit

29. april 2015 - Kilde: sgr

Korsbæk på Bakken udgiver egen avis

Korsbæk Tidende genopstår med Lise Nørgaard i redaktionen og er trykt i 100.000 eksemplarer. Avisen rummer en lang række af de nyheder og personer, som optræder i Matador og uddeles til besøgende i Korsbæk på Bakken.

Lise Nørgaard har været et ivrigt medlem af redaktionen og har bidraget med flere opsigtsvækkende artikler, blandt andet et referat fra Korsbæk Ret, hvor postbud Harmsen stiller krav om, at fru konsulinde Holms hund Rufus skal aflives, fordi den har bidt ham i buksebenene. Lise Nørgaard har også insisteret på, at avisens tekst er holdt i gammel retskrivning, stil og tone.

Korsbæk Tidende er samtidig en fyldig fortegnelse over de talrige arrangementer, der finder sted i løbet af sæsonen. Blandt andet kan nævnes, at Fru Violets Danseskole giver undervisning på Postgaarden, og at et Kvik-hundetræf med hundekunster vil begejstre alle dyrevenner, og at Byfesten 14. juni pudsigt nok falder på Lise Nørgaards 98 års fødselsdag.

Til at forestå redaktion og grafisk opsætning har Korsbæk på Bakken hyret redaktørerne Robert Haren og Jacob Ludvigsen fra Københavneravisen. De har gransket aviser fra 1930'erne for at ramme den troværdige tone. Tegneren Bent Kaas har bidraget med en stribe portrætter.

Pressemeddelelse - 15. april 2015
Manifestet om god mad i Korsbæk på Bakken

Hent pressemeddelelse - pdf

Vi skal smage os til Matador
I Korsbæk på Bakken ønsker vi at give vores gæster et levende gensyn med Matador. Vores fornemste opgave er at skabe en autentisk tidslomme fra 1930'ernes og 1940'ernes Danmark, som er tro mod Lise Nørgaards tv-klassiker.

Mad er en stor del af Matador. I mange scener i tv-serien ser man Katrine eller Laura tilberede indbydende retter, og en betydelig del af handlingen udspiller sig omkring middagsbordet hos familien Varnæs og familien Skjern eller i lokalerne på Postgaarden og i Jernbane Restauranten.

Hovedattraktionen i Korsbæk på Bakken er vores fem tematiserede spisesteder, hvor mad, skuespil og sceneri går


Pressemeddelelse - 24. februar 2015
Her er Korsbæk på Bakkens beboere

Hent pressemeddelelse - pdf

Mød Grisehandleren med sin Kvik, Fru Fernando Møhge, Misse, Maude, Agnes, Laura, Katrine og alle de andre. De kendte karakterer er nu klar til at flytte ind i Matadors nye hjemby, når Korsbæk på Bakken åbner om bare to måneder.

Vi har intet mindre end 12 professionelle skuespillere til at udfylde rollerne som de berømte personligheder fra Matador", fortæller Lisbet Dahl, som er instruktør i Korsbæk på Bakken. "Min medinstruktør Peter Holst-Beck og jeg har arbejdet med spillerne de sidste to uger. Sammen har vi øvet den særlige form for teater-i-miljø, som skal være en naturlig del af hele atmosfæren i Korsbæk på Bakken. Vi arbejder både med indøvede replikker, men i høj grad også med improvisation for at gøre Korsbæk til en levende by. Skuespillernes præstation og kostumer skal være med til at farvelægge bybilledet og udgør bare en del af den totaloplevelse, vi vil skabe for vores gæster"

Foto-kredittering: Henrik Petit

20. januar 2015 - Kilde: sgr

Lyt til P4 om Korsbæk på Bakken

Det har været et detektivarbejde uden sidestykke at finde de passende møbler og effekter, der skal gøre miljøerne i Korsbæk på Bakken så tro mod Matador-universet som muligt. Scenograf Niels Secher har med to rekvisitører været land og rige rundt for at støve lysestager, bornholmerure, servanter, tæpper og meget mere op i folks private samlinger og på kræmmermarkeder. Visse ting har vi måtte til udlandet for at finde, for eksempel tapeterne, som er en stor del af scenografien og indretningen i de velkendte stuer i tv-serien.
Hvem kunne vide, at der fandtes en næsten tro kopi af Katrine Larsens køkkentapet i en tapetforretning i Tyskland? Vi havde næsten opgivet håbet om at finde det, da det dukkede op i en større eftersøgning.

Kunne du tænke dig at vide mere om alle vores fund og arbejde med interiøret til Korsbæk på Bakken? Så lyt til programmet "Det' minder om lørdag" på P4 fra denne weekend, som går på opdagelse i vores spændende skatkammer. Find podcast her:

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4/det-minder-om-loerdag-99  

Reportagen om Korsbæk på Bakken starter ca. 1 time inde programmet - lige efter nyhederne.

8. januar 2015

Ny bygger vi Skjerns Magasin

Hvem husker ikke den velkendte gule butiksfacade med de grønne udstillingsvinduer fra Matador?

Skjerns Magasin blev vakt til live i dag i Korsbæk på Bakken. Byggeriet har fart på, og Algade begynder at tage form med tre rejste bygninger og fuldt fundament og kælder til de resterende 10 bygninger, der snart vil blive opført på pladsen.

Restaurant Postgaarden, Korsbæk Banks facade og nu Skjerns Magasin pryder pt. byggepladsen, og vi glæder os til at vise jer mere i den kommende tid, når vi rapporterer nyt fra byggeriet.

Pressemeddelelse - 2. december 2014
Rejsegilde Korsbæk på Bakken

Hent pressemeddelelse - pdf

Foto-kreditteing: Søren Hytting

Billede 1:
Lise Nørgaard med Kvik "Pedersen"

Billede 2:
De tre herrer i spidsen for køkken og restauration: Bruno Andersen, Restaurantchef - Nicolai Fabian, drifts- og restaurationschef - Stig Bundgaard, køkkenchef.
Til rejsegildet havde de lavet gule ærter med flæsk og medister - som det vil smage på Jernbane Restauranten, når vi åbner 30. april 2015.

Billede 3:
Torben "Træsko" Pedersen med Kvik Larsen og Kvik Pedersen

Billede 4:
Rejsegilde med krans på Korsbæk Bank

Billede 5:
Køkkenchef Stig Bundgaard (t.h.) sørgede for gule ærter med kogt flæsk og medister til rejsegildet - en ret fra Jernbane Restauranten

Billede 6:
300 gæster betragter modellen af Korsbæk på Bakken under Postgaardens spær

Billede 7:
Torben byder Lise Nørgaard velkommen til byggepladsen

Billede 8:
Lise Nørgaard signerer grundstenen til Korsbæk på Bakken

Billede 9:
Torben "Træsko" og Lise Nørgaard sammen Kvik

20. november 2014 - Kilde: sgr

Korsbæk på Bakken i bybilledet

Måske har du allerede opdaget det, men nu kan du i hvert fald holde ekstra øje. De næste fire uger kan du være heldig at se Korsbæk på Bakken på busser i bybilledet i Odense, Århus og København.

I kampagnen fortæller vi, at man allerede nu kan købe gavekort til Korsbæk på Bakken. Vi slår dørene op om bare fem måneder, og mange har allerede sikret sig plads til mad og oplevelser.

Læs mere om vores gavekort her.

16. oktober 2014 - Kilde: sgr

Byggeriet er i gang

Nu er Bakken lukket for i år, og vi kan komme i gang med at bygge Korsbæk på Bakken. I sidste uge rykkede entreprenøren ind med skurvogne og maskiner, og i denne uge rydder vi det 2.500 m2 store område, hvor Matadors hjemby skal bygges på Dyrehavsbakken. Snart vil vi grave ud til det omfattende kælderområde, der skal huse alle køkkener til de fem restauranter, vi vil støbe fundamentet til Korsbæk Bank, Varnæs' hus, butikkerne, restauranterne og de små gader og stræder i byen.

Om 7 1/2 måned slår vi dørene op for Korsbæk på Bakken. I mellemtiden kan du følge med i det særegne byggeprojekt her på siden og på vores Facebook-side.

Pressemeddelelse - 25. september 2014
Korsbæk på Bakken bliver bygget på kærlighed til Matador og til det gode håndværk

Hent pressemeddelelse - pdf

5. september 2014 - Kilde: sgr

To nye familiemedlemmer i Korsbæk på Bakken

Ingen Korsbæk uden grisehandler Oluf Larsens elskede Kvik. Den lille tro følgesvend, som er så klog, at den kan kende forskel på forskellige nationaliteter. I Korsbæk på Bakken har vi længe været på udkig efter den helt rigtige hund til at udfylde den kendte rolle. Og vi er endt ud med to gange Kvik, som hver har fået sin kærlige familie, og som skal lære mange tricks, inden de på skift skal have sin gang nu og da i Korsbæk på Bakken.

Larsen og Pedersen
De to hvalpe, der i dag er ti uger gamle er af racen dansk-svensk gårdhund og ligner begge den oprindelige Kvik med det sorte hoved, hvide krop og sort/brune aftegninger. Begge hedder Kvik - selvfølgelig - men har hver sit efternavn efter den kærlige familie, de to har fået og bor hos til daglig. Kvik Larsens nye mor hedder Kate Larsen, som også bor på Bakken. Hun er glad for det ny familiemedlem, der ikke er langt fra sin bror, Kvik Pedersen, som bor i ?smørhullet" hos familien Pedersen, der står bag Korsbæk på Bakken. Begge hunde er allerede nu gået i træning med deres ejere for at kunne lære alle kunster inden d. 30. april næste år, når Korsbæk på Bakken slår dørene op.

21. august 2014 - Kilde: sgr

Matadors moder modtager Bakkens Oscar

Lise Nørgaard blev d. 13. august hædret med Dyrehavsbakkens årlige ærespris. "Vi bøjer os i støvet for denne stolte bærer af dansk kulturarv", sagde en enstemmig dommerkomité.

"Enten er jeg her ikke, eller også er der måske nogen, der vil køre mig rundt i kørestol som en anden fru Fernando Møhge i Korsbæk," udbrød Lise Nørgaard, da nyheden om opførelsen af Korsbæk på Bakken år ramte de danske medier. Det er præcis denne tilgang til livet, der fastholder Lise Nørgaard som en folkekær og højt skattet forfatter, og det er tillige denne tilgang, der fejede alle tvivl væk, da Bakkens Oscar skulle uddeles for 43. gang den 13. august 2014.

At bøje sig i støvet
"Lise Nørgaards fortjener denne hæder. Hendes måde at skabe fortællinger på er altid legesyg og spiddende morsom. Hendes evne til at beskrive miljøer og personer med præcise ord og klassiske skildringer har samlet et forfatterskab, som er uvurderlig for dansk kulturarv. Hendes uspolerede åbenhed og nysgerrighed har desuden kendetegnet hele hendes deltagelse i planlægningen af opbygningen af Korsbæk på Bakken, og det er således en fornøjelse at bøje sig i støvet for dette livstykke".

Sådan lød begrundelsen til Lise Nørgaard, da hun fik overrakt prisen af Bakkens direktør, Nils-Erik Winther. Traditionen tro modtog hun også et smukt maleri, denne gang udført af kunstneren Jeppe Eisner. Lise Nørgaard var tydeligt rørt over  at blive beæret med Bakkens Oscar og meldte kækt ud til forsamlingen. "Jeg er sikker på, at Korsbæk her på Bakken bliver en stor succes."

Pressemeddelelse - 22. maj 2013

Hent pressemeddelelse - pdf

Foto-kredittering: Henrik Petit

Billede 1:
Lise Nørgaard og Torben "Træsko" Pedersen ved Mads Skjerns automobil fra 1934 - en Morris 10 Six. Erhvervet af Susanne, Linda og Sandra som en gave til far på dagens pressemøde

Billede 2:
Familien Pedersen samlet ved pressemødet 22. maj 2013 - Torben, Susanne, Linda og Sandra

Billede 3:
Lisbet Dahl, Lise Nørgaard og Bent Fabricius-Bjerre ved pressemødet på Bakken

7. maj 2014 - Kilde: sgr

EFTERLYSNING: Agnes' barnevogn


Korsbæk på Bakken beder Danmark om hjælp
Der skal ledes i alle afkroge af landet for at finde de helt rigtige effekter til Matadors nye hjemby Korsbæk på Bakken, der åbner d. 30. april 2015. Hele befolkningen inviteres til at deltage i eftersøgningsarbejdet.

Om 1 år åbner Korsbæk på Bakken, en lille by tro mod Matador med fem tematiserede restauranter, en beværtning og flere tidssvarende butikker og seværdigheder. Her kan alle slentre en tur ned ad Algade, spise hos tjener Boldt i Jernbane Restauranten, komme på visit i Varnæs' dagligstue, hilse på hele Danmarks elskede kokkepige i Lauras køkken og meget mere. Det ambitiøse projekt bliver anlagt i Danmarks ældste forlystelsespark og skal være tro mod Matador-universet helt ned i detaljen.

En autentisk oplevelse
Vi går ikke på kompromis med kvaliteten eller autenticiteten, siger Torben "Træsko" Pedersen, direktør og initiativtager til Korsbæk på Bakken. Besøgende skal have en oplevelse af at gå i Mads Skjerns eller Varnæs' fodspor, når de spadserer i vores lille by. De skal føle, at de er havnet i en tidslomme fra 30'erne og 40'ernes Danmark, hvor alt ser ud, som vi husker det fra Matador - Kathrine Larsens blå køkken med slagbænk og ternet dug, Postgaardens mondæne lokaler med høje hvide paneler, franske døre og glimtende lysekroner med meget, meget mere.

Vi går så langt ned i detaljen som muligt, og vores rekvisitører kører fortsat land og rige rundt for at finde antikke lænestole, prisme-lysekroner, tapeter med velourprint, barnevogne og alle de mange andre ting, som ligner dem, der blev anvendt i kulisserne til tv-serien.

Vi vil gerne høre fra danskerne
Det går rigtig godt med at finde egnede effekter og bohave til Korsbæk på Bakken. Vi har f.eks. for længst købt både Mads Skjerns, Varnæs' og grisehandler Larsens originale automobiler, fortsætter Torben Pedersen, - men der er visse ting, som vi endnu ikke har haft held til at lokalisere, og derfor sender vi nu en landsdækkende efterlysning ud. Vi har en stærk overbevisning om, at effekterne findes rundt omkring i Danmark, men måske står de på et loft eller i en kælder et sted, som vi ikke har adgang til. Derfor beder vi danskerne om at kontakte os, hvis de har nogle af de ting, vi leder efter, eller ved, hvor vi kan finde dem.

Tag på virtuel rundtur
Korsbæk på Bakken har netop lanceret ny hjemmeside, hvor der findes en liste over nogle af de efter-lyste effekter. På siden kan man også læse mere om byens restauranter, butikker og seværdigheder samt tage på en virtuel rundtur i gaderne og stræderne.

25. april 2014 - Kilde: sgr

1 år til åbning - Følg os på Facebook

I dag er der præcis et år til, at vi åbner Korsbæk på Bakken, og vi tæller allerede ned. Vi fejrer dagen med at lancere hjemmesiden og invitere dig og resten af Danmark til at følge projektet på Korsbæk på Bakkens facebook-profil. Her kan du deltage i konkurrencer og få seneste nyt fra Matadors hjemby, mens den bliver til. Vi håber at se dig derinde!

www.facebook.com/korsbaekbakken

25. april 2014 - Kilde: sgr

Vi har brug for din hjælp!

Korsbæk på Bakken bliver bygget op så tro mod Matador-universet som muligt, og scenograf Niels Secher rejser Danmark rundt sammen med rekvisitør Jacob Dahl for at finde de helt rigtige møbler, nips, tapeter, lamper og meget mere til interiøret til Korsbæk. Det er allerede lykkedes os at skaffe både Mads Skjerns og Grisehandler Larsens bil og mange andre vigtige effekter.

11. april 2014 - Kilde: sgr

Holdet bag Matador: Vi glæder os til Korsbæk på Bakken

En solskinsdag i april blev holdet bag kameraerne på tv-serien Matador inviteret til præsentation af Korsbæk på Bakken. Der var glædeligt gensyn hos den helt særlige samling af dygtige kamerafolk, rekvisitører, kostumierer, instruktørassistenter og mange andre, der var samlet på Dyrehavsbakken. Alle har sat hver sit præg på de udødelige afsnit af Matador, som blev optaget i Nordisk Films studier i årene 1978 -1981. Og sikke mange gode anekdoter, der kan fortælles fra de sæsoner i Valby!

Lise Nørgaard deltog i også fremvisningen, og så fyldte den helt rigtige Matador-ånd lokalet.

Logomateriale til download 
Klik på billedet for at downloade i høj opløsning


 
 
 

Musik på Postgaarden

 

Oplev underholdning
i særklasse

Middag og musik kr. 498