Scenografi

Tilbage
Scenografien
Korsbæk på Bakken har som ambition at være så tro mod Lise Nørgaards univers som muligt. Derfor tilstræber vi også, at scenografien skal være autentisk forhold til tv-serien. At Korsbæk udefra og indefra ligner det, vi husker fra Matador, udgør en stor del af publikums oplevelse i Korsbæk på Bakken. Vores scenograf, Niels Secher arbejder løbende på at udvikle og forfine den.

Tre års forberedelse før Korsbæks åbning
Hele tre år forud for Korsbæks åbning påbegyndte Niels Secher sit detaljerede arbejde med at genopbygge den fine scenografi, som Henning Bahs havde haft så stor succes med at skabe i Matador. De oprindelige kulisser var for længst brændt, og rekvisitterne spredt for alle vinde.

Niels Secher startede derfor forfra i sit arbejde og denne gang på helt nye præmisser. Korsbæk på Bakken skulle ikke være en en-dimensionel kulisseby som filmstudierne i Valby, men bestå af rigtige huse med fire vægge og indretning fra ende til anden. Det har betydet, at Niels Secher flere steder har været nødt til at opfinde helt ny scenografi.

Under optagelserne til Matador er der ofte blevet "snydt" med kameravinkler eller kulisser, og den opmærksomme seer af vil eksempelvis bemærke, at Lauras køkken altid kun ses fra én bestemt vinkel. Der var ikke nogen kulisse hele vejen rundt, så Niels Secher har måtte planlægge en scenografi i de andre vinkler til Korsbæk på Bakken.


I tv-serien ændrer rummene sig desuden fra afsnit til afsnit. En væg kan blive flyttet. Eller et ekstra kig på to scener kan afsløre, at et rum, set udefra og indefra, ikke er det samme. Møbler og malerier bliver løbende også skiftet ud.

Møbler og nips fra hele landet
I Matador gjorde rekvisitør, Magnus Magnusson et stort arbejde ud af at gøre interiørerne så tidstypiske og autentiske som muligt.

I Korsbæk på Bakken har Niels Secher sammen med rekvisitørerne Pia Rosholm og Jacob Dahl tilstræbt at finde rekvisitter, der ligner dem fra serien og har måtte støve et utal af lamper, malerier, tæpper, gamle divaner, antikke stikkontakter, vaser, nips og lysestager op fra tiden omkring 1900-tallet.

Rekvisitørerne har gennem to år kørt Danmark tynd og købt ind fra kræmmermarkeder og antikudsalg, og flere rekvisitter er endda fundet i danskeres private hjem - på støvet lofter eller bagerst i kælderen.



 
 
 

Musik på Postgaarden

 

Oplev underholdning
i særklasse

Middag og musik kr. 498